martes, 20 de enero de 2015

INGREDIENTS:

 · 750g de sucre

· Pell ratllada d’una llimona

· 150ml d’aigua

· 200g de pinyons

· 200g de granet d’ametlla

· Cafè soluble

· Xocolata

· Coco ratllat

· Codony

· 1 beina de vainilla

· Sucre en pols

· Rovell d’ou

· Almívar TPT

750g de farina d'atmella

Preparació:
Pel massapà base:Barrejar l’ametlla, el sucre i la ratlladura de llimona. Afegir l’aigua i amassar bé fins a obtenir un massapà ben fi. Deixar a la nevera unes hores (fins i tot d’un dia per l’altre). Dividir el massapà en tantes parts com gustos es vulguin fer.

Pels de pinyons:Fer un cilindre llarg i prim. Tallar trossos petits de la mateixa mida (d’uns 12g) i fer una boleta amb cada trosset.
En un vol, barrejar els 200g de pinyons amb 20g de rovell d’ou i 20g d’almívar TPT (amb l’almívar la barreja és més enganxosa i els pinyons s’adhereixen fàcilment).
Per arrebossar les boletes de pinyons, agafar un grapat generós de pinyons i pressionar la boleta entre les dues mans fent moviments rotatius per tal que s’enganxin els pinyons.
Posar-los a la safata i just abans de ficar-los al forn, tornar-los a pintar amb la barreja de rovell i almívar. Coure’ls al forn a 250º amb el foc de dalt fins que siguin daurats (uns 5 minuts).
Per aconseguir que brillin, just sortir del forn encara ben calents, pintar-los amb almívar TPT amb un pinzell. Aquest pas és molt senzill i val la pena fer-lo, queden brillants de veritat!

Pels d’ametlla:Com els de pinyons, però amb forma allargada i arrebossats d’ametlla picada.

Pels de coco:Barrejar el massapà amb coco ratllat al gust (aproximadament, la meitat de coco que de massapà). Fer boles de la mateixa mida (d’uns 16g) i donar-los forma de bolet. Mullar la punta amb ou batut i arrebossar-la amb una mica de coco. Coure’ls al forn 3 minuts a 250º.

Pels de cafè:Dissoldre el cafè soluble amb una cullerada d’aigua. Quedarà una pasta espessa i negra.
Barrejar el massapà amb el cafè. Fer boles allargades de la mateixa mida (d’uns 16g) i marcar-los una ratlla simulant un gra de cafè. Arrebossar-los lleugerament de sucre i coure’ls al forn 3 minuts a 250º.
Pels de vainilla:Barrejar el massapà amb les llavors de beina de vainilla. Formar boletes iguals de massapà (d’uns 16g) i arrebossar-les de sucre en pols. Coure’ls al forn a 250º fins que el sucre es comenci a esquerdar.

Pels de xocolata:
Fondre uns 25g de xocolata al microones a baixa potència. Barrejar la xocolata amb el massapà, formar boletes iguals i coure’ls al forn 3 minuts a 250º.

Pels de codony:Fer un cilindre llarg i prim i obrir-lo de dalt a baix amb un ganivet. Farcir el xurro amb el codony i tornar-lo a tancar. Pintar-lo amb la barreja d’almívar i rovell i espolsar-lo per sobre amb sucre. Coure’l al forn fins que el sucre es dauri (uns 3 minuts). Treure’l del forn i, de seguida abans ca de coco. Coure’ls al forn 3 minuts a 250º.

No hay comentarios:

Publicar un comentario